Yerli ve Milli Sermayeli Yazılım Uygulaması

Türkiye ve Dünyada ilk arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile takı alışveriş mobil uygulaması

picture

ÇEREZ POLİTİKASI

Gizlilik Politikası

 

Birsor Bilişim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi (Tıkla Takın) olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi ve mobil uygulamamızı kullanan üyelerimizin, gizliliğini korumak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, işbu Tıkla Takın Gizlilik ve Çerez Politikası, üyelerimizin kişisel verilerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile tamamen uyumlu bir şekilde işlenmesi ve kullanıcılarımızı bu bağlamda bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

 

Tıkla Takın çerez politikası İşbu Politika’nın ayrılmaz parçasıdır.

 

İşbu Politika’nın amacı, Tıkla Takın tarafından işletilmekte olan www.tiklatakin.com internet sitesi ve/veya Tıkla Takın mobil uygulama (“Veri Sorumlusu” olarak anılacaktır) işletilmesi sırasında site üyeleri/ziyaretçileri/kullanıcıları (hepsi birlikte “Veri Sahibi” olarak anılacaktır) tarafından Tıkla Takın ile paylaşılan veya Tıkla Takın’ın, Veri Sahibi’nin site kullanımı ve/veya mobil uygulama kullanımı sırasında ürettiği kişisel verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektir.

 

Çerez Politikası

 

Birsor Bilişim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi (“Tıkla Takın”) olarak, kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi ve/veya mobil uygulamamızı kullanan kişilerin gizliliğini korumak için çalışıyoruz.

 

Çoğu web sitesinde ve mobil uygulamada  olduğu gibi, www.tiklatakin.com  (“Site”) ile Tıkla Takın mobil uygulama (hepsi birlikte “Tıkla Takın” olarak anılacaktır) ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, site içinde analitik faaliyetler gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını takip etmek amacıyla Çerezler kullanılmaktadır.

 

İşbu Çerez Politikası Tıkla Takın Gizlilik Politikası’nın ayrılmaz bir parçasıdır.

 

Tıkla Takın, bu Çerez Politikası’nı Site’de ve/veya Tıkla Takın mobil uygulamada hangi Çerezlerin kullanıldığını ve kullanıcıların bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır. Tıkla Takın tarafından kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi için Tıkla Takın Gizlilik başlıklarının altındaki konuları ve Beyanlarımız başlıklarının altındaki konuları incelemenizi tavsiye ederiz.

 

Web sitemizi ve/veya mobil uygulamamızı ziyaret ettiğiniz sürece, bu Çerez Politikasına uygun olarak çerezlerin kullanımına izin vermiş oluyorsunuz. Bu çerezlerin kullanılmasına izin vermek istemiyorsanız, bu web sitesindeki ve/veya mobil uygulamamızdaki çerezlerin cihazınıza yerleştirilmemesi için bunları devre dışı bırakabilirsiniz.

 

Çerezler, ev adresiniz, telefon numaranız veya kredi kartı bilgileriniz gibi gizli bilgiler içermez.

 

Çerez Nedir?

 

Çerezler, bir web sitesini ve/veya mobil uygulamayı  ziyaret ettiğinizde tarayıcınız tarafından saklanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, bir web sitesinde ve/veya mobil uygulamasında tercihlerinizi, giriş yaptığınızı veya alışveriş sepetinizde bulunan şeyleri hatırlamanızı sağlar. Çerezler tarafından toplanan bilgiler, web sitemizi ve/veya mobil uygulamamızı kullanımınızı analiz etmemize ve size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmamıza yardımcı olur. ​Lütfen cihazınızda sakladığımız çerezlerin yalnızca veri içerdiğini, kod içermediğini unutmayın.

 

Böylece cihazınıza erişemezler, virüs veya casus yazılım iletemezler.

 

Neden Çerez Kullanıyoruz?

 

Web sitemizdeki deneyiminizi geliştirmek için çerezleri fonksiyonel ve analitik amaçlar için kullanıyoruz. Çerezler demografik bilgiler dahil olmak üzere ziyaretçilerle ilgili istatistiksel bilgileri toplamamıza olanak tanır.

 

Tıkla Takın ’da, Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

 

· Tıkla Takın ’ın çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Tıkla Takın üyelerinin, ürün sepetindeki ürünlerin ziyaretleri süresince kaybolmaması, oturum açan üyelerin Tıkla Takın'da farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması. Web sitemizi ve/veya mobil uygulamamızı  beklentilerinize göre geliştirmek.

 

· Tıkla Takın‘ı analiz etmek ve Tıkla Takın’ın performansını arttırmak. Örneğin, Tıkla Takın ’ın üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Tıkla Takın ’ı ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması. Web sitemizi ve/veya mobil uygulamamızı  ziyaret ettiğinizde cihazınızı tanımak.

 

· Tıkla Takın ’ın işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Tıkla Takın ’ın üzerinden kullanıcı ister ise üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Tıkla Takın’ın ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde, kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması. Web sitemizi ve/veya mobil uygulamasını her ziyaret ettiğinizde giriş yapmanıza gerek kalmamasını sağlamak.

 

· Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi, ürün seçiminize uygun ürün önerileri yapmak, size ilgili reklamlar göstermek için çevrimiçi etkileşiminiz hakkında bilgi toplamak.

 

Hangi Veriler İşlenmektedir?

 

Aşağıda Tıkla Takın tarafından işlenen ve kanun uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu sıralanmıştır. Aksi açıkça belirtilmedikçe, işbu politika kapsamında arz edilen, hüküm ve koşullar kapsamında “kişisel veri” ifadesi aşağıda yer alan bilgileri kapsayacaktır.

 

· Kimlik Bilgisi

· İletişim Bilgisi

· Kullanıcı Bilgisi

· Kullanıcı İşlem Bilgisi

· İşlem Güvenliği Bilgisi

· Finansal Bilgi

· Pazarlama Bilgisi

· Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi

 

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3. ve 7. maddeleri dairesince, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Politika hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

 

Kişisel Veri İşleme Amaçları :

 

Veri sahibi’nin açık rızası kapsamında, Tıkla Takın’ın, veri sahiplerinin Tıkla Takın’ın üzerindeki hareketlerini takip ederek kullanıcı deneyiminin artırılması, istatistik oluşturulması, profilleme yapılması, doğrudan pazarlama ve yeniden pazarlama, veri sahibine özel promosyon önerilerinin oluşturulması ve veri sahibine iletilmesi ve bu kapsamda elde edilen verilerin her türlü reklam ve materyal içeriğinde kullanılması amacıyla veri işleyebilecek ve aşağıda anılan taraflarla bu verileri paylaşabilecektir.

 

Tıkla Takın ’ın, veri sahibi tarafından sağlanan kişisel verileri, üyelik kaydı ve hesabının oluşturulması ve buna ilişkin kayıtların tutulması, Veri sahibinin Tıkla Takın’ın üzerinden sağlanan hizmetlerden faydalandırılması sistem hatalarının tespit edilerek performans takibinin yapılması ve Tıkla Takın ’ın  işleyişinin iyileştirilmesi, bakım ve destek hizmetleri ile yedekleme hizmetlerinin sunulması amaçları dahil olmak üzere, Tıkla Takın tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi ile bu ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, Tıkla Takın’ın tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, Tıkla Takın’ın ve iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile Tıkla Takın’ın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla işlenebilecektir.

 

Kişisel Verilerin Aktarımı:

 

Tıkla Takın’ın, veri sahibi’ne ait kişisel verileri ve bu kişisel verileri kullanılarak elde ettiği yeni verileri, işbu Gizlilik Politikası ile belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesi için  Tıkla Takın ’ın hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilere, söz konusu hizmetlerin temini amacıyla sınırlı olmak üzere aktarılabilecektir. Tıkla Takın ’ın, veri sahibi deneyiminin geliştirilmesi (iyileştirme ve kişiselleştirme dâhil), veri sahibi’nin güvenliğini sağlamak, hileli ya da izinsiz kullanımları tespit etmek, operasyonel değerlendirme araştırılması, Tıkla Takın’ın hizmetlerine ilişkin hataların giderilmesi ve işbu Gizlilik Politikası’nda yer alan amaçlardan herhangi birisini gerçekleştirebilmek için SMS gönderimi yapanlar da dahil olmak üzere dış kaynak hizmet sağlayıcıları, barındırma hizmet sağlayıcıları (hosting servisleri), hukuk büroları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri gibi üçüncü kişiler ile paylaşabilecektir.

 

Kişisel veriler, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde Birsor Bilişim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi yetkilileri, hissedarları, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kanunen yetkili özel kurumlar ile paylaşılabilecek, bu amaçlarla sınırlı olarak Kanun m.9’da işaret edilen usul esaslar ile Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararları çerçevesinde yurt dışına aktarılabilecektir.

 

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi:

 

Kişisel veriler, Tıkla Takın üzerinden ve elektronik ortamda toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

 

Kişisel Veri Sahibinin Hakları :

 

Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

 

· Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

 

· Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

 

· Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

 

· Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

 

· İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

 

Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından Tıkla Takın’ın adresinde yer alan 6698 sayılı Kanun Kapsamında Tıkla Takın’ın tarafından hazırlanan Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin Politika’da belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. Tıkla Takın, söz konusu talepleri otuz iş  günü içerisinde sonuçlandıracaktır. Tıkla Takın ’ın taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen (varsa) ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

 

Bu Web Sitesinde ve Mobil Uygulamasında Kullanılan Çerezler :

 

Web sitemizde ve/veya mobil uygulamamızda oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanıyoruz. Web tarayıcınızı kapatıncaya kadar oturum çerezleri cihazınızda kalır. Kalıcı çerezler, belirli bir süre için cihazınızda kalır. Kullandığımız çerezler, aşağıdaki gibi kategorize edilebilir:

 

Kesinlikle Gerekli Çerezler: Bu çerezler web sitemizin ve/veya mobil uygulamamızın özelliklerini kullanabilmenizi sağlar. Hakkınızda bilgi toplamazlar.

 

Örneğin, bu çerezleri Tıkla Takın’da hesabınıza giriş yapabilmeniz için kullanıyoruz.

 

Performans Çerezleri: Ziyaretçilerin web sitemizi ve/veya mobil uygulamamızı nasıl kullandığı hakkında bilgi toplamak için bu çerezleri kullanıyoruz. Bu çerezler sizin hakkınızda bilgi toplamaz veya sizi tanımlayamaz. Web sitemizi ve/veya mobil uygulamamızı geliştirmek için hangi sayfaların en çok ziyaret edildiği gibi bilgiler almamıza yardımcı olurlar.

 

İşlevsellik Çerezleri: Bu çerezler size daha kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunmamıza yardımcı olur. Örneğin, web sitemizdeki ve/veya mobil uygulamamızdaki tercihlerinizi hatırlar ve ziyaretiniz sırasında size uygun ürünleri önermemize yardımcı olurlar.

 

Üçüncü Taraf Çerezleri: Sitemiz bazı üçüncü taraf çerezlerine izin vermektedir. Örneğin, bir ürün resmini paylaşmak için “paylaş” düğmesini kullanırsanız, Facebook, Instagram, whatsapp gibi web sitelerinden ve/veya mobil uygulamalardan çerezler alabilirsiniz. Bu çerezler, sosyal medyada paylaşım yapmanıza olanak tanır.(Siz paylaşımda bulunmadığınız kişisel resimleriniz yada uygulama içi kamera açmanızdan kaynaklı görüntünüz paylaşılmaz ve sunucularımızda yedeklenmez)

 

Çerez Tercihlerinizi Nasıl Yönetebilirsiniz?

 

Tıkla Takın, kullanıcıların kendilerine ait kişisel veriler üzerindeki tercihlerini kullanabilmelerini son derece önemsemektedir. Bununla birlikte, site’nin ve/veya mobil uygulamanın çalışması için zorunlu olan bazı çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olmamaktadır. Ayrıca bazı çerezlerin kapatılması halinde sitenin ve/veya mobil uygulamanın çeşitli fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

 

Tıkla Takın’da kullanılan çerezlere dair tercihlerin ne şekilde yönetebileceğine dair bilgiler aşağıdaki gibidir:

 

· Ziyaretçiler, Tıkla Takın‘ı görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Kullanıcılar bu konudaki,  çerezlere ilişkin tercihlerini, Tıkla Takın‘a  erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapması gerekebilecektir.

 

· Mobil uygulamalarda çerez veya SDK yönetimi için cihazınızın Gizlilik veya Ayarlar Bölümünde yer alan yönlendirmeleri takip edebilir veya Lumen Privacy Monitor’ü ( https://haystack.mobi) telefonunuza indirerek kullanabilirsiniz.

 

Hangi Haklara Sahipsiniz?

 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca ziyaretçiler, Tıkla Takın‘ a başvurarak, kendileriyle ilgili;

 

· Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

· Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

· Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

· Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

· Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

· Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

· İşlenen verilere münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

· Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

 

Söz konusu haklar, kişisel veri sahipleri tarafından 6698 sayılı Kanun Kapsamında Tıkla Takın tarafından hazırlanan Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına ilişkin Politika’da belirtilen yöntemlerle iletildiğinde, her hâlükârda 30 (otuz) iş günü içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Tıkla Takın, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkını saklı tutar.

   

Rıza ve Gizlilik Politikası’ndaki Değişiklikler :

 

Tıkla Takın, Gizlilik Politikası ile kullanıcılarına çerez kullanımının kapsamı ve amaçları hakkında detaylı açıklama sunmayı ve çerez tercihleri konusunda kullanıcılarını bilgilendirmeyi hedeflemiştir. Bu bakımdan, Tıkla Takın‘ da yer alan çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve sitenin ve/veya mobil uygulamanın kullanılmaya devam edilmesi halinde çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Kullanıcıların Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.

 

Tıkla Takın, Politika Hükümleri'ni dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika Tıkla Takın’da yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.